De routebeschrijving


WereldWijd ligt in Eckelrade, een mooi en rustig dorp ongeveer 6 km ten zuiden van Maastricht. Deze streek is een van de mooiste streken van het voor Nederland unieke heuvellandschap van Zuid-Limburg.

Met de auto vanuit het noorden:

Volg de A2 richting Maastricht. U rijdt op de snelweg vanzelf de bebouwde kom van Maastricht binnen en passeert 6 stoplichten. Wanneer u de bebouwde kom uitrijdt blijft u de A2 volgen richting Eijsden/Luik. U neemt de afslag Gronsveld/St. Geertruid, bovenaan de afslag gaat u links af naar Gronsveld/St. Geertruid. Dan neemt u de eerste weg rechts naar Gronsveld/St. Geertruid. Vervolgens volgt u de weg naar St. Geertruid/Mheer. Als u Gronsveld uitrijdt gaat de weg omhoog het bos in en net wanneer u het bos uitrijdt ziet u verscholen aan de rechterkant van de weg een bordje ‘Hotel Bloesem’ (bij hectometerpaal 2,0 km). Hier gaat u linksaf (dit is de Linderweg) u rijdt dan vanzelf Eckelrade in. In Eckelrade op de driesprong gaat u links en dan direct rechts, hier vindt u het gebouw van ‘WereldWijd’. U kunt parkeren aan de weg.

Met de auto vanuit de richting Heerlen:

Neem de autoweg Heerlen-Maastricht. Wanneer u in Maastricht bent aangekomen vervolgt u de autoweg richting Luik. Hierna volgt u dezelfde route als hierboven staat vermeld. Met de auto vanuit de richting Aken/Vaals Neem de rijksweg richting Maastricht via Gulpen en Margraten. Vlak voor Maastricht rijdt u door Cadier en Keer. Dit staat niet duidelijk aangegeven. Aan de linkerkant ligt de SUBARU garage ‘bij d’r Mathieu’, hier slaat u linksaf richting St.Geertruid/Eckelrade. De weg maakt een bocht naar rechts en vervolgens stijl bergafwaarts. Als u deze weg volgt komt u in Eckelrade uit. Meteen aan uw linkerkant ligt WereldWijd.

Met de trein vanuit het noorden U neemt de trein tot Maastricht Centraal Station. Neem bij het busstation (tegenover het station) op perron E lijn 57 richting Gulpen. Na een kwartiertje rijden gaat de weg omhoog richting St. Geertruid. Als de bus het bosgebied uitrijdt stapt u bij de tweede bushalte direct aan het dorpje uit, dit is de halte ‘Molenweg/Dorpstraat’. Hier loopt u het dorp in. Bij het plein, waar tevens de kerk ligt, gaat u linksaf. Aan het eind van deze weg (Klompenstraat) ligt aan de rechterkant WereldWijd. Met de trein vanuit de richting Heerlen Er gaat viermaal per uur een trein naar Maastricht. Wanneer u op Maastricht Station bent aangekomen neemt u bij het busstation (tegenover het station) op perron E lijn 57 richting Gulpen. Hierna volgt u dezelfde route zoals hierboven staat vermeld.