Onze vrijwilligers

De activiteiten van Stichting WereldWijd kunnen enkel en alleen uitgevoerd worden door de inzet van vrijwilligers, in ons geval een grote groep van omstreeks 50 mannen en vrouwen. Daarmee is Stichting WereldWijd binnen Nederland een van de grotere vrijwilligersprojecten! Een klein team van 5 beroepskrachten biedt continuïteit met de uitvoering van voorwaardenscheppende en ondersteunende activiteiten. De vrijwilligers geven les in Nederlandse taal (NT2), techniek (o.a. lassen, timmeren, computergebruik, elektrotechniek, textiel) rekenen en maatschappijoriëntatie, of werken mee bij onderhoud, administratie, stagebegeleiding, kantinebeheer, ontwikkelen van cursusmateriaal en het opknappen en reviseren van gereedschappen en machines. Al deze mensen maken 1 of meer dagdelen per week vrij om hun kennis in te zetten en over te dragen aan een groep cursisten met verschillende nationaliteiten.