Wij zijn een professionele vrijwilligersorganisatie met het hart op de juiste plek
Sinds 1984 zetten vrijwilligers zich enthousiast in om onze doelgroep op weg te helpen. Vrijwilligers werken bijvoorbeeld bij het technische tools-team, de fietswerkplaats, geven les of zorgen voor de verse koffie, soep en tosti’s in het kantine-team. WereldWijd kan niet zonder de tomeloze en enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers!
Aansluiten bij bovenstaand team?
Wij zijn altijd op zoek naar versterking van ons team. Loop binnen om kennis te maken, de koffie staat klaar!
Geschiedenis en achtergrond van WereldWijd
Gevestigd in een oude huishoudschool uit de jaren ’50, midden in het Limburgse heuvellandschap, bevindt zich Stichting WereldWijd. Gestart in de jaren 80 met een fietsproject voor werkloze jongeren die oude fietsen opknapten, die vervolgens naar Tanzania werden verscheept. WereldWijd is inmiddels uitgegroeid tot een cursuscentrum voor de doelgroep asielzoekers en vluchteling-statushouders met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook dankzij de persoonlijke inzet van een katholieke zuster uit het dorp uitgegroeid tot plek waar mensen weer gezien worden en waar ze het gevoel (terug)krijgen om mee te mogen en kunnen doen in de maatschappij om hen heen.
Alle projecten en activiteiten die in de afgelopen 40 jaar vanuit hier zijn opgestart staan in het teken van het overeind houden en vooruithelpen van mensen; of het nu hier bij ons in Nederland is, voor vluchtelingen die mogen blijven of in landen van herkomst voor asielzoekers die niet mogen blijven. Persoonlijke aandacht, maatwerk, kennis en kunde delen is waar deze stichting voor staat en wat de plek uniek maakt.
Samenwerkingen & financiën
We werken samen met omliggende gemeentes zoals Eijsden-Margraten en Maastricht-Heuvelland. Er is wekelijks contact met het COA, de Veiligheidsregio en Vlot team. Samen met onder andere Universiteit Maastricht, Vista College, Novo-college en Hogeschool Zuyd vormen we het netwerk Vluchtelingen en Onderwijs Zuid-Limburg.
Het project WereldTools wordt gefinancierd vanuit het Ministerie van Justitie en Veiligheid (Dienst Terugkeer en Vertrek) en we werken nauw samen met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Het project VakTaal komt onder andere tot stand door de financiële ondersteuning vanuit verschillende organisatie en fondsen.