Toekomstperspectief door taal en vaktrainingen

Vrijwillige docenten staan klaar om hun vakkennis over te brengen. De cursisten leren de Nederlandse taal en een vak zoals: elektrotechniek, metaalbewerking en lassen, houtbewerking en naaivaardigheden. De lessen zijn bedoeld voor: statushouders, asielzoekers en ongedocumenteerden. Ieder mens telt mee en doet mee.

cursusaanbod

VakTaal: doe mee, tel mee

Drie dagen in de week volgen de cursisten bij WereldWijd Nederlandse les op 4 niveaus van A0-B2. De klassen zijn klein waardoor iedere cursist gezien wordt. Cursisten krijgen de tijd om zichzelf te ontwikkelen. In de middag worden de vaklessen gegeven. De cursist mag zelf kiezen welk vak in de middag gevolgd wordt. Deze vak-lessen worden afgerond met een certificaat. De cursist volgt 5 uur per week Nederlandse les en 5 uur in de week een vak-les.

20aantal docenten
65aantal deelnemers
60/40verdeling man/vrouw
25aantal nationaliteiten

impressie VakTaal

veelgestelde vragen

Mensen met een migratieachtergrond die de Nederlandse taal en een vak willen leren kunnen bij ons terecht. Dit zijn statushouders, asielzoekers en ongedocumenteerden.

Nederlands, metaalbewerking en lassen, houtbewerking, eletrotechniek, naaivaardigheden en digitaal Nederlands.

Vaktaal wordt gefinancierd door meerdere fondsen. Daarnaast betalen de instanties van waaruit de cursisten worden voorgesteld per deelnemer een plaatsingstraject.

Na het afronden van een cursus ontvangt de cursist een certificaat. Hierop staat welke vaardigheden de cursist beheerst.

Sabine Huitema

“Het leren van de Nederlandse taal is heel belangrijk. Het stelt onze cursisten in staat om actief deel te nemen aan het leven in Nederland, waardoor zij zich echt thuis kunnen voelen en bijdragen aan de diversiteit en dynamiek van Nederland.”

Sabine, projectleider VakTaal

bel Sabinemail Sabine

of bekijk de contactpagina

Samenwerkingen

We werken samen met omliggende gemeentes zoals Eijsden-Margraten en Maastricht-Heuvelland. Er is wekelijks contact met het COA, de Veiligheidsregio en Vlot team. Samen met onder andere Universiteit Maastricht, Vista College, Novo-college en Hogeschool Zuyd vormen we het netwerk Vluchtelingen en Onderwijs Zuid-Limburg.

neem contact op